Highway to heaven nor hell!

Jeg kom akkurat over en skikkelig gladsak, en sak som får meg til å glede meg til å bli gammel. Et eldresenter i Buskerud, hadde heavyrock på agendaen, for de hadde innsett at ikke alle eldre lyttet frivillig til toradermusikk, i sine yngre dager.

heavy eldre!

Er det en ting som fascinerer meg, så er det eldre mennesker. Og hvordan vi har bestemt hvordan slutten av deres liv skal være. Vi stuer de inn i soverom de må dele med fler, så intimsone og sexliv er noe vi forventer at de er ferdig med. Sykepleiere og andre pleiere, som gjør en fantastisk jobb, har knapt med tid, så å la disse eldre skravle med andre, om annet en avføring, stomiposer og sykdom, er borte. Hvorfor skulle de ønske seg et sånt samtaletema hver dag? Jeg vet at hadde noen tvunget meg til å prate med de samme fjesene, om temaer som ikke interesserer meg, som f.eks torader og avføring, så hadde jeg mistet all livsgnist og ønske om å leve..

Tidligere hørte jeg om et eldresenter i Oslo, med bar, bibliotek, butikk, frisør, og mere til. Der kunne de eldre nyte en pils eller dram i baren, mens de flørtet med andre likesinnede. Hvorfor må vi se på de eldre som sykeliggjorte, inngrodde fossiler, som kun elsket enkle samtaler om, vel dritt? Hvorfor forventer vi at de ikke liker rock, metal og edm (electronic dance music), dårlige rølpefilmer og kinky sex? Mange eldre har en heftig sexdrive, men har ikke privatliv eller egne rom å ha det på. Mange eldre finner seg ny kjærlighet og flammer, er superforelsket, og mangler privatliv og verdighet til å kunne leve.

Dette sporet litt av, men poenget mitt var følgende: la eldre være voksne mennesker, med privatliv, personlighet og sexdrive 😉

Én kommentar

  1. Eldre mennesker fascinerer meg også. Jeg er opptatt av at de skal få en god alderdom, verdig og med livsverdi. De skal ikke bare overleve de siste årene på jorden, men virkelig leve dem fullt ut. Det innebærer god mat, samtaler med familie, venner og kanskje kjæreste eller ektefelle. Det innebærer for noen et glass vin eller spa-behandling, for andre kanskje en tur i skog og mark. Man trenger ikke være så fysisk sterk for å nyte en pølse rundt bålet i det fri. Det handler om å tilrettelegge.

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s