Bussen er full, sitt bare du…

Bussen er full!

Det kommer på en far med to gutter,barnehagealder. Dobbelt sett sparkesykkel og sekk.
Han får endene sammen og hverdagen til å møtes med et glimt i øyet. Han holder humøret oppe på to morgentrøtte poder, han forventer ikke så mye.
Ingen reiser seg.

Bussen er full!

Det kommer på en gammel dame,godt over pensjonsalder. Kanskje har hun jobbet med medmenneskelighet hele livet. Frem til årene tæret på strakk hun alltid ut ei hånd,trøstet og hadde alltid tak rygg.
Ingen reiser seg.

Bussen er full!

Gravid og vaggende kommer hun inn. Hun som akkurat har fulgt eldste mann til skolen. Hun sluntrer ikke på staten,hun er på vei til jobb. Hun smiler og stråler hele dagen,selv om ryggen værker og bena er litt hovne.
Ingen reiser seg.

 756687_2011112215959125_sbig

Bildets kilde; Google

For når bussen er FULL da virker det som om at har du fått en plass så kan det være samme søren med alle andre.
Vi skal ikke dømme de som sitter heller, kanskje har han kjekke unge gutten akkurat kommet seg etter en stomi operasjon og faktisk må sitte. Kanskje har den flotte damen i sine beste år en benprotese under den stilige drakten og kanskje er noen ikke helt i form.
Kanskje er hun en nybakt mor ute for første gang alene,så sliten at hun ikke enser.
Kanskje har han som ikke ser opp akkurat fått sms av exen: du skal bli far.
Kanskje er noen på vei hjem fra nattevakt og ikke har sittet ned på 10 timer.

MEN ALLE DERE ANDRE.
Dere som helt fint kan stå noen stopp. Dere som sitter bak kontorpulten hele dagen og burde stå litt. Det er lov å reise seg for både gamle, unge, syke, gravide og de med små barn.
Det er lov å vise litt medfølelse og gi alle en fin dag.
Det er da for svarte lov å vise litt folkeskikk!

Kanskje reiser ikke jeg meg først hver gang heller, kanskje jeg drøyer et sekund i blant i håp om at noen andre er før meg.
Men jeg gjør vertfall så godt jeg kan, jeg gir med glede bort setet mitt til de som trenger. I håp om at noen gjør det for meg også.
Jeg vet hvor slitsomt både en 12 timers arbeidsdag eller en litt for tung unge på armen kan være. Men jeg vet også at noen har det værre. Og det er DEN personene som fortjener å sitte ned.

Fortell den dvaske tenåringen hjemme at mann reiser seg.
Fortell deg selv at det er på tide og våkne opp.
Det må være slutt på at vi tenker
«Ja bare sitt».

Teksten tilhører;

♡kine

Én kommentar

  1. Hei.

    Jeg er enig med deg at vi bør bli flinkere til å se andre og hjelpe når mulig.
    Men det er også som du er inne på her noen som blir sittende fordi de trenger det av grunner som ikke er synlige. Det kan være både kontorfolk og tenåringer eller andre. For min egen del varierer det hvorvidt jeg reiser meg eller ikke. Noen dager går det helt fint, andre dager er jeg ekstremt sliten usynlig psykisk og trenger veldig å kunne bli sittende. De samme dagene som er sånn hender det at jeg først har stått på bussstoppet og latt flere busser bare dra forbi, fordi jeg ikke orker å «kjempe om» de få ledige plassene, eller å stå. Men dette synes ikke for andre, og jeg tenker ofte på at folk kanskje tenker at jeg er lat og egoistisk som ikke reiser meg på neste stopp hvor noen som trenger å sitte av mer synlige grunner går på. Men når det er sagt, så et det jo ganske tvilsomt at Alle som sitter har et veldig behov for det. Men det beste man kan gjøre er å stå inne for egne verdier og handlinger og gjøre så godt man kan selv med å hjelpe andre når det er mulig. 🙂

    Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s