Ikke døm meg fordi jeg ikke har barn…

 

Jeg har tidligere skrevet litt om frivillig barneløs. Og hvilket tap det har vært for meg på mange måter. Men det som irriterer meg noe inni hampe ræva er at det er så utrolig mange der ute i verden som måler lykke, suksess osv med det å få barn. Og når noen hører at jeg ikke har barn så blir jeg automatisk dømt. Enkelte tror jo ikke jeg kan være lykkelig uten barn. Og enkelte tror jeg er egoistisk. Enkelte ser faktisk ned på meg. Hvorfor det er sånn vet jeg ikke. Og det er ikke noe alle velger. Det er mange jenter som ikke kan få barn. Det er mange jenter som av en eller annen helsemessig grund så kan de ikke få barn. Og hvorfor skal ikke de ha like mye sukkes som de med barn? Eller jenter som faktisk ikke har lyst på bare. Hvorfor kan ikke jeg som ble fra tatt muligheten til å få barn være like lykkelig som en med barn? Jeg ser da ikke ned på de som har barn, så hvorfor skal de se ned på meg? Dette irriterer meg! Og det er noe jeg opplever ganske ofte. For meg er det ikke lenger et sårt tema. De sårene har grodd. Men det er faktisk mange jenter der ute som ikke kan få barn som går med et åpent sår inni seg som ikke trenger å bli dømt for at de ikke kan få barn. Og det er ofte ukjente som er de verste. Det er jo fordi de ikke vet historien bak, men det er akkurat derfor at ikke skal hive ut av seg noen tåpelige kommentarer, eller grave og spørre.

depression-woman-Black-and-whiteDet er da ikke for sent for deg får jeg ofte høre. Men det er det faktisk. Jeg har ikke en kropp som orker en påkjenning som er så stor som et svangerskap og en fødsel. Jeg har også lyst til å være den beste moren jeg kunne vært hvis jeg skulle fått barn. Og det går ikke så lenge kroppen min er som den er. Når jeg har så mye smerter at jeg blir sengeliggende er det ikke noe særlig å måtte ta ansvaret for et liv til. Da holder det egentlig med meg selv. Og jeg vet at med den kroppen og de smertene jeg har så kan jeg ikke være den mammaen jeg ville at jeg skulle vært. Så mitt valg er et vanskelig valg, men et valg for barnets beste. Og mine innvendige sår er grodd etter mange år. Men dette er mitt valg. Og hvorfor skal det brukes mot meg? Hvorfor skal det si noe om meg som en person??? Jeg er ikke en mer egoistisk person for det.

Så du med egne barn. Du som er så lykkelig. Du som måler lykke i fødsler. Tenk deg om en gang til før du åpner munnen din å spytter ut noe idiotisk. Du vet ikke hele historien. Og før du vet historien så kan du holde kjeft!

Tenk deg om før du dømmer.

Teksten tilhører;

Monica

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s