Lag meny

I dette innlegget, skal jeg hjelpe deg å spare penger! Masse penger faktisk! 
Hver uke, i vårt langstrakte land, sitter det tusenvis med stressede kvinner og menn, som står ovenfor dagens verste tiltak: Fellesmåltider! Barna har kanskje spist på barnehage/sfo, mor tok en brødskive på kjøkkenbenken, og far jobber overtid (f.eks). På femtitallet, da mor var hjemme, var kanskje situasjonen en annen, men nå løper de fleste rundt som hodeløse høns, og dytter egentlig det de rekker, ned i munnen.. Men det trenger ikke være sånn! Med noen enkle grep, kan du både spare penger, familieliv og stress, med et lite grep! LAGE MENY! 

Få oversikt: sjekk frysere, kjøleskap, matlager, matboder, skuffer og skap, og finn ut hva du har. Kast den maten som er farlig å spise (veldig lite er farlig å spise, men hold maten oppbevart på rette steder, ellers kan bakterier blomstre, og du får hilse på sykehusmenyen istedet. Hermetikk som er ødelagt, tørrvarer som emballasjen er brutt, melk som er for sur, dårlig kjøtt, råtne egg osv. ) finn ut hva du har igjen, og skriv det opp. Tusenvis av kroner kastes årlig, fordi fryserne ikke er sjekket, og man ikke har oversikt over beholdning. Skriv derfor en egen liste med varene i fryseren, og heng dette opp på fryseren. Når noe taes ut, stryk ut denne matvaren på listen. 

Lag månedsmenyen: Finn frem skrivesakene igjen, og skriv opp alle datoer i gjeldende måned. 1-28/31. Skriv gjerne også inn mandag-søndag inn ved siden av. Alle datoer dere er borte, skriv en stjerne f.eks, så setter du ikke opp mat for den dagen. På dager med høyt kjør, f.eks de dagene alle har en aktivitet, velg enkle måltider. Toast med semigrovt brød, pølser med rotmos, eller lignende, er gull da. Resten av dagene, fyll inn forskjellige matretter. Ha gjerne enkle og «hverdagslige» retter i uka, og litt mer fancy i helgen. Husk at man skal lage dette, så man må ha med tid inn i beregningen 🙂 taco på fredag er gull, pizza med rester av taco, og salat på lørdag, kjøttkaker med poteter, macaroni og grønnsaker på søndag. Gryteretter er gull, og restemiddager er din måte å spare mye penger. All mat kan være god som en ny middag dagen etter, kaker kan bløtes opp med melk og egg, og bli vafler. Bruk opp rester, kast de aldri! Rester av grønnsaker kan puttes i ziplockpose i fryser, og omdannes til lekker kraft. Kalkun blir til 4-5 nye middager, og da spiser dere ikke like måltider hver dag! Taco kan lages til en haug retter, bl.a toast, enchilada, tortilla, nachos, tacogryte, lasagne og mye mer. Jeg kommer til å legge ut måltider du tryller til nye, nærmere helgen 😉

Jeg håper du fikk litt inspirasjon til å lage meny, og jeg oppdaterer dette innlegget løpende, for å få med mer du kan trenge å vite 🙂 

Hva er din beste rett? Hva synes du jeg burde legge med i saken? Kommenter under 🙂 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s