22.desember, støpe om gamle lys! 

Er du som meg, og elsker å brenne lys? Da vet du at dette kan bli ganske dyrt i lengden, og du ofte må kaste stumper, som ofte er ganske store. Jeg er en gjerrigknark, og liker ikke å kaste ting som kan brukes om. Jeg har over lengre tid tatt vare disse stumpene, egentlig skulle de gies bort, men det ble ikke sånn. (Ta det med ro, det finnes flere der ute som tar vare på disse restene, og som selger/gir bort, om du spør på lokale salgsgrupper på facebook) 

Jeg har også tatt vare på glass, og enkelte typer bokser, til fremtidige prosjekter. Her kan du også bruke kopper eller skåler, eller som meg, isskåler i papp, fra Nille. 

Om du ikke bryr deg om merkelige farger på lysene, bør du først sortere fargene. Røde, hvite, lilla osv. De trenger ikke være identiske, men i va samme tone. 
Det neste du gjør er å fylle en stor kjele med vann. Gjerne glovarmt vann fra krana, så varmes det raskere opp. Oppi der setter du en kjele til, og fyller med lysstumper. Ikke bry deg om vekerester osv, de siles vekk i neste steg. Bruk en sil, og sil vekk rusk og rask du ikke vil ha med. 

Nå finner du frem veker og muttere. Klipp til en veke som er litt lengre enn du trenger. Du knyter mutteren på ene enden, og legger dette klart ved siden av det du skal ha lyset i. Hell opp i stearin, og putt nå veken oppi. Bruk gjerne en penn til å holde den rett. 

Kjøl ned lysene, og klipp av overflødig veke. Når lysene er helt stivnet, kan du bruke lysene 🙂 ønsker du duftlys, kan du ha eterisk olje, parfyme, vaniljeessens eller andre essenser i den smeltede stearinen. Vil du ha hvit stearin i en annen farge? Smelt oppi en fargestift, eller flere, til du får ønsket farge.

 Dette er en fantastisk gave å gi bort til jul, eller en billig måte å spare penger 🙂 

God jul, klem fra Heidi! 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s