Fattig på julaften! 

Jeg fikk nylig henvendelser fra mødre som var enormt fortvilet.. De visste ikke hvordan de skulle klare seg på julaften, hva de skulle gjøre. De syntes det var tøft å vite at de ikke hadde råd til gave til barna, noe godt på bordet, og til å kunne pynte litt. 

Den ene ble nylig alenemor, etter 5 år med samboer. Bruddet var tøft, og hun visste ikke hva hun skulle finne på nå. Hun fikk 650 i nødpenger av nav, og hadde ellers ikke hatt hellet med seg. Hun bor i Østfold. Dette er det hun skrev: Hei veit ikke om detta hører hjemme noen plasser men prøver fordeom. Jeg er blitt alenemor før 2 måneder siden med en brutal slutt. Er sammen i nesten 5 år. Jeg har en datter på 2 år som jeg har på fulltid. Er det noen som veit av sider som kan hjelpe unge alenemødre?

Jenta mi trenger klær og leker osv. I år blir vi og ha en veldig trist jul uten julepynt, juletre, julegaver, og julemat og noe godt på bordet. 

Noen det ute som veit om noen gode råd så man kan få dette til og gå rundt??

Den andre har Me, dette er det hun skriver: Jeg ønsker å dele dette anonymt da det er ekstremt vanskelig for meg å be om hjelp, men akkuratt nå ser jeg rett og slett ingen annen utvei. Jeg har blant annet ME og diverse andre sykdommer, og kan ikke jobbe, uføresøknaden er under behandling men ting tar tiiiid og jeg kan forvente å få svar om rundt 7mnd så det hjelper meg lite nå… Problemstillingen min er rett og slett den at økonomien ikke strekker til i det hele tatt. Jeg får minstesats på AAP og bostøtte på ca 2000 utenom men det går rett ut i leie, på en leilighet jeg forsåvidt må si opp fra januar av da jeg ikke har råd til den lenger. Regningene hoper seg opp, maten må handles – selv om jeg heldigvis har fiksa mesteparten av maten, har bare noen ting igjen jeg mangler ,  julegavene må bli kjøpt og jeg lager mye hjemmelaga julegaver- som igjen går kraftig utover helsa.. Jeg kvier meg enormt for å legge ut dette, men kan det hjelpe LITT er det verdt det! ❤ Bor i Rogaland. 

Det knuser hjertet mitt, at noen har det sånn i jula..Vi admins opprettet en spleis, men vi trenger hjelp til å spre den. Noen som kan hjelpe? Kontakt oss på facebook om du ønsker å hjelpe dem. 

Spleis til mødrene

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s