Ukens sak: Frelsesarmeen «Jobben/linken» 

Hvordan begynte du med dette? Hva fikk deg til å brenne for dette? 

Jeg jobbet der som frivillig gjennom voksenopplæring m/praksis for 3 år siden, og har hatt mye kontakt med flere der i ettertid også. Jeg vet derfor at de ofte sliter med å få nok midler til driften gjennom året, på tross av driftsmidler fra kommunen og andre bidragsytere, så jeg ville gjerne være med og bidra til at de kan få litt ekstra midler. 

Hva gjør dere? Hva bistår dere med? 

Tiltaket er todelt, en kafé hvor ‘gjestene’ får servert kaffe, kaker og et varmt måltid. Kaféen har tilgang til internett, tlf, dusj og vaskemaskin, samt at de ansatte/frivillige kan bistå med kontakt med kommunen og andre praktiske ting, men også som samtalepartnere når det er behov for det.

Den andre delen er et arbeidstilbud, hvor deltakerne kan få utbetalt lønn i form av motivasjonspenger, mot at de møter opp rusfrie på jobb. De har mulighet til å jobbe 3 dager i uken, mens kafeen er oppe 4 dager i uken.

Jeg har selv inngående kjennskap til å leve med rusmisbrukere, både i familie og nær vennekrets, og dette har gjennom årene blitt noe jeg virkelig brenner for. Jeg har også deltatt i en ‘tenketank’ sammen med ansatte i kommunen og på Linken, samt representanter fra rusmiljøet, for å kunne bedre hverdagen for aktive og tidligere rusmisbrukere, slik at de kan få bedre tilbud fra bl.a. kommunen. 

Trenger dere noe spesielt? 

Det som trengs er diverse materiell til Jobben  (hobbyplater, listverk, spiker/skruer, o.l), samt til matserveringen i kaféen slik at de har større mulighet for variasjon. 

Hva ønsker dere dere? 

En mulighet til å ihvertfall hjelpe litt på vei til at noe av de tingene som trengs kan kjøpes inn.

Hvordan kan man bidra? 

Innsamlingen går gjennom Frelsesarmeens side. Der velger man linken, eller ved denne linken 🙂 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s