13. Desember – Kokos og sukker skrubb

Link til originalt innlegg her

Kokos olje er super bra til hudpleie, den funker fint til sminke fjerning, til barbering av legger og lignende, til fuktighet der man måtte trenge det. Som skrubb i dusjen m.m.  Den er super til å pleie negle båndene og neglene, og mange opplever at neglene vokser fortere, til håret er den også super bra og den gjør så håret vokser fortere, gir glans og et sunt hår. Man kan også bruke det til styling.  Jeg er plaget med tørr hud, det skal ikke noe til før huden klikker helt. Uansett vær, uansett luftfuktighet, så kan man banne på at huden blir tørr og rar. Håret mitt er det berømte bruse håret, som ser ut som det har fått støt, Men etter jeg endelig fant Cocosa kokos olje, har jeg ikke vært tør en eneste gang og håret mitt hører på meg. Neglene vokser, og hudpleie fronten er perfekt. Endelig noe som funker for meg!

Jeg kan jo ikke love at du får samme resultat som meg, men det er så mange mennesker over hele verden som snakker så godt og varmt om kokos olje, at det er tvilsomt at det ikke funker om du skulle velge å prøve!.  Man kan også bruke Cocosa til mat og bakeverk, sånn for å nevne det.

Men, det er ikke bare å velge hvem som helst kokosnøttolje, det er viktig at den er  Extra Virgin, for å få et mest rent produkt som overhode mulig. Merket jeg bruker heter:  Cocosa Extra Virgin Ekologisk Rawfood. Ingredienser Extra Virgin: 100% uraffinert kokosolje, kaldpresset av ferskt kokoskjøtt. Ingen konserveringsmidler, ingen tilsetningsstoffer. Oljen kan oppbevares i romtemperatur, men blir flytende ved 24 C. Bare det ferske, rene, hvite kjøttet fra håndplukkede kokosnøtter med høyt nærings- og smaksinnhold blir brukt til å kaldpresse oljen. Den har også et  bredt spekter av vitaminer, mineraler og antioksidanter. Og selvfølgelig har den en nydelig duft – Det er nok bra om du liker kokos lukt hihi :). Jeg fant to sider på nett som har samme merke som jeg bruker, den ene er HER! I nettbutikken koster den fra 119,-. Her er den andre siden jeg fant, der koster den fra 94,-

Du velger jo helt selv, om du vil bruke den til dusj/bad eller om du vil bruke den som den er, og ta litt av den til å smøre deg med. Jeg bruker den både i badet og uten for. Det er viktig at man har rene hender når man tar ned i burken, vi vil jo ikke ha bakterier der. Siden det er kaldere her i Norge en andre steder i verden, er også kokosnøttoljen i fastform, helt til du tar den i hendene dine så den får varme, da gjør den seg om til olje. Nei, nå får vi begynne DIY før jeg har skrevet en hel avhandling på flere sider hoho.

DIY  – Kokos Sukker Skrubb – Til dusj/bad eller bare til leppene m.m:

Du trenger:

1. Kokosnøttolje, for eksempel  Cocosa Extra Virgin Ekologisk Rawfood
2. En beholder, syltetøyglass, sylteglass ol.
3. Sukker
4. Skje til å ta ut kokos oljen med
5. Gaffel for å blande med

kokos1

Ta en god dose sukker i syltetøyglasset,sylteglasset eller den beholderen du velger å bruke. Når du har gjort det, tar du en passe del med kokosnøtt olje oppi sammen med sukkeret. Jeg brukte halve glasset til det store sylteglasset. Det var ca 10-15 Måle skjeer. Som tilsvarer ca 10-15 fulle spiseskjeer:

kokos2Slik ser det ut hittil, ganske mye kokosnøttolje – Du tar bare så mye som du ønsker og blande sukkeret med:

kokos3

Så tar du gaffelen din og blander sukkeret sammen med kokosnøttoljen, da skal det se omtrent slik ut:

kokos4Når du har blandet inn så mye sukker og kokosnøttolje som du ønsker å ha, så kan du tørke bort resterende søl, og sette på lokket. Oppbevare tørt. Blir de for varmt, smelter oljen og blir rennende. Fortvil ikke, det er tross alt olje, og blir igjen sin kompakte form så fort det blir litt kjøligere i rommet. Skrubben fungerer uansett rennende eller fast :). Her i min beholder, ble det veldig lite, til og med selv om jeg brukte opp så mye av min kokosnøttolje burk, for å få denne beholderen helt full, må jeg nok bruke et helt kanskje til og med to glass med Kokosnøttolje. Nå er skrubben klar til å brukes – Hurra!

kokos 5

Men for å gjøre glasset litt finere, pyntet jeg med gullbånd, og satte på to etiketter, for å vise at det kan være et fint tips til å gi til noen i julegave også:

kokos6

Ganske så fin julegave eller en hverdags gave til noen man er glad i. Sikker på at det blir satt pris på!:). Måle skje er forøvrig helt perfekt å bruke for å få opp skrubben når du trenger å bruke den fra beholderen sin.

 

Du finner Cocosa på linkene lengre opp i innlegget og eller på helsekost butikker.

Lykke til, håper du liker det 🙂

Aylana

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s