Å jobbe i vernet bedrift

Hvorfor skal det være så mye fordommer fra enkelte mot mennesker som er uføre og jobber i en vernet bedrift? Jeg jobber i en verna bedrift på grunn av at jeg er ufør, på denne måten får jeg tilrettelagt på arbeidsplassen slik at jeg kan jobbe i de periodene hvor kroppen min tillater det. Jeg får ofte høre: Hvorfor gidder du og jobbe der? Det er jo bare de som er gal i hode eller «kauringer» som jobber der?

venner

Bildet sin kilde; Google

Er dette fordi dem er fordomsfulle fordi dem rett og slett er redd for mennesker som har fått en litt tøffere start i livet? Er de redde for de som er født med en diagnose? Som feks downs syndrom? Her er det nok mange som har missforstått altså. Det finnes mange som jobber i verna bedrift som er helt vanlige mennesker men sliter med ulike sykdommer eller plager som gjør at de trenger noe eller mye tilrettelegging, eksempeltvist migrene eller selvmordshodepine. Dette får de ved å jobbe i nettopp en vernet bedrift. Jeg for min del stortrives i den jobben jeg har og vi er en fin bukett med forskjellige mennesker som jobber i bedriften jeg jobber i. Vi er en helt vanlig arbeidsplass og sammen gjør vi mye flott. Det er ingen som er så dum eller teit at dem ikke kan noe. Dessuten så jobber jeg i et stort firma der vi ikke bare holder på med varig tilrettelagt arbeid men også har andre tiltak. I bedriften har vi i perioder folk hos oss i arbeids utprøving, vi har mennesker som kommer til oss for og lære seg bedre norsk og vi har studenter. Alle mennesker er unike på hver sin måte uansett diagnose eller bakgrunn.

Jeg synes det er flott og se at så masse forskjellige mennesker som man får i en slik bedrift fungerer så godt sammen. Vi tar alle sammen godt vare på hverandre, kanskje mer enn det andre arbeidsplasser gjør. Ikke vær redd for og hjelpe et annet menneske som er litt annerledes hvis du ser at den personen trenger hjelp. Bare fordi vi jobber i vernet bedrift betyr det ikke at vi er farlige, eller dumme for den saks skyld.

 

Klem fra Sandy

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s