STOPP! Ikke press meg!

Evig jakt etter den perfekte kropp – Hvorfor ? – Repost av et innlegg jeg skrev 8.januar 2013 – Fordi jeg synes dette er viktig.

Det er ikke til å legge under en stol at jenter og gutter i ung alder føler et slankepress før eller siden. Vi alle finner noen forbilder vi liker ekstra godt og ser opp til før eller siden. Hvor en vi snur oss henger det store reklame plakater med tynne modeller både gutter og jenter. På filmer er det tynne jenter og veltrente menn som er med. Og i bladene er det igjen mange modeller med syltynne kropper. Jeg synes ikke dette er bra i det hele tatt! Hvor ble det av det å trives med seg selv ? Jeg er helt sikker på du og mange andre har hørt andre si til deg at << Jeg synes du er pen >> << ÅÅ så pen du er >> Etc. Så hvorfor ønsker så mange å forandre seg da?

Verden vi lever i skaper slanke presset, skaper hungeren til å bli noe bedre, eller nyere. Å det er feil mener jeg! Mange jenter og gutter der ute slutter å spise fordi kles designere lager så små klær, at de egentlig bare kunne sluttet å lage så små klær. For de finnes jo allerede i barneavdelingen!  Å disse små klærne, de kommer svært få inn i , og ut av disse klærne som vises på bilder, i blader, på tv and u name it, ja de skaper en hunger hos mennesker til å måtte slanke seg! Hvorfor ?

Hvorfor tenker vi ikke på at disse menneskene på bildene, de er jo redigert til tusen. De er ikke så perfekte som de sees ut på bildene. De har noen kviser her og der, henge pupper, celuitt romper etc. De er ikke noe mer perfekte en du og jeg! Å hvorfor er det så himla vanskelig å få inn i psyken ? Det er jo fordi vi blir minnet på hver eneste dag, at om man ikke ser sånn eller sånn ut, nei da passer man ikke inn. Jeg er så lei av for tynn, for tykk ,for for for!

Jenter spesielt er super flinke til å gjøre andre dårlige, bare se på skolen for eksempel, der er det alltid en eller flere jenter som står alene, de gjemmer seg. De vil ikke bli sett . Håper at ingen vil legge merke til dem. Hvorfor det ? Joda det er fordi andre jenter spesielt synes  det er så bra om de rakker ned på andre. Og disse stakkars jentene de får jo høre at de er både feite, for tynne, for dårlig hår, for gule tenner, for ditt , for datt hele dagen , hver eneste dag. Det kalles mobbing! Det kalles å synke så lavt ned som det overhode er mulig å komme! Hvorfor skiver jeg om mobbing ? Jo, det er fordi mobbing har også en  stor del av dette slanke press helvete som blir presset på oss å gjøre!

Nå du ser dette bilde under teksten, er dette virkelig så perfekt ? Dette er hva øyet ser med en gang, men hva om du og jeg nå tenker over hva de har gjort med dette bilde. Løftet litt her, gjort huden litt finere der, and so on. Blir denne kroppen her da, virkelig så perfekt ?:

Supermodellen Claudia Schiffer har vært et kroppslig forbilde for jenter gjennom mange år, og det er helt greit. Du , du og du er like pen som henne. Men hun ville vært mer ekte på bilder om de ikke var redigert! For verken du eller jeg er hun eller han den redigerte som går på shopping i Oslo. Nei, vi er U-redigerte mennesker! Ikke glem det, du er bra nok akkurat slik som du er!

Jeg skal heller ikke legge under en stol at jeg ble skadet av dette slanke presset, det er jo ikke bare nå i de senere årene dette har holdt på. Men jeg var 15 år gammel da jeg fikk diagnosen Anorexia-Bulemi ( Hjelpe Tlf nr står på linkens side). Jeg var ikke vakker! Jeg var vakker, før jeg puttet i meg slanke piller, og tok det ene og det andre, for å bli tynn, for å bli perfekt, for å bli ny! Men jeg ble, stygg, jeg ble ekkel, jeg ble syk, ja tenk det JEG BLE SYK! 

Derfor føler jeg at jeg kan skrive dette innlegget her, nettopp fordi jeg vet hva slanke presset gjorde med meg! Jeg mistet håret, fordi jeg ikke spiste slik som jeg burde gjøre, jeg fikk dårlige tenner fordi jeg hang over do skåla hverdag omtrent hele dagen. Jeg måtte slutte i jobben min jeg hadde den gangen i mitt friår. Jeg var sykelig tynn, men jeg så det ikke selv. Alt jeg så var ei feit jente, med bilringer her og der. Ei som ikke passet inn sammen med alle de » tynne supermodellene» For da var jeg så dum, at jeg ikke skjønte at bilder og filmer er redigert. Jeg satt med mammaen min og en brødskive i over 4 timer. Hun var lei av å se at jeg var så dårlig, så tynn! Jeg fikk ned brødskiven til slutt, men jeg brukte nesten hele dagen ved kjøkkenbordet. Det er IKKE greit!

Dette er bare et eksempel på hva et slankepress gjør med mennesker, det er SÅ mange jenter og gutter der ute i denne verden som sliter, de sliter med akkurat det samme. For når man først begynner å tenke de demon tankene , så går det en vei om man ikke får hjelp. Man sulter seg, man blir SYK , tynn Å man blir stygg og ekkel! Man klarer ikke å henge med lengre, kroppen gjør seg i stand til å DØ! Ja, tenk over det. Kroppen din DØR!  Og ikke nok med det, men tankegangen sitter igjen, selv etter at man har sluttet å slanke seg! Hvorfor ville jeg og mange andre seg så vondt ? Og hvorfor fortsetter så mange ?

Jeg blir sint, så sint når jeg hele tiden blir påmint om hvordan man skal være og ikke være. Det er jo ingen fasit på det! Hvorfor kan ikke supermodeller som ser sunne og friske ut vises på plakater over hele byen, vises i blader , vises overalt ? Sunne , glade , friske modeller? Ikke kom å fortell meg at hun under på bilde ser veldig frisk ut!:

Bilde: Google.no

Dette, er det slanke presset gjør med velskapte fine mennesker! Dette er vondt å se på, det er vondt å se og høre barneskole barn snakker og forteller at de ikke er tynne nok! Nå er det på tide å stoppe opp et øyeblikk mener jeg! Nå er det på tide at velskapte mennesker ikke får dette presset på seg lengre, nok er nok! Vi er født fine alle sammen, vi er så fine som vi kan overhode bli. Verken vekt eller klær, duppe dingzer skal få endre oss eller gjøre oss » bedre » Vi ER bedre, fordi vi er oss selv! Vi ER bedre, fordi vi har kroppen vi har! Jeg vil heller se mer av dette rundt om kring, nettopp fordi hun er ekte. Kanskje hun også er redigert, men det kan ikke være mye. Hun ser iallfall frisk ut! Pen er hun også, nettopp fordi hun har de formene hun har, hun er hvem hun er, og hun gir et godt inntrykk for at det er ikke noe galt å være seg selv!:

Jeg gikk opp i vekt da jeg gikk gravid, noe så veldig også! Jeg sliter med den evige demonen som sier at jeg må bli tynnere, fordi ingen vil like meg om jeg ikke blir tynnere. Dog driter  jeg i stemmen, og spiser, koser meg og smiler hver dag. For jeg er meg. Jeg henger ikke over do skåla lengre. Jeg er FRISK fra det å være sykelig tynn. Jeg vil aldri tilbake ditt mer, ALDRI! Ikke en gang om jeg kunne fått 10 mill for å bli sykelig tynn! De pengene ville jeg brent opp! Nettopp fordi, ingen kan ta fra meg hvem jeg er. Ingen får lov å bestemme hvordan jeg skal se ut. Jeg handler heller klær et annet sted om jeg må det, en å skulle slanke meg med presset. Skulle jeg ville gå ned i vekt,gjør jeg det med trening og sunt kosthold. Punktum.

Jeg har bare et ønske når det gjelder denne slanke press trenden, det er at sunne kvinner og menn, med former vises oftere. For vi med former og ikke former, vi er akkurat perfekte som vi er. Glem aldri det! Du og jeg er unike som VI ER! 

STOPP IKKE PRESS MEG!

 

Aylana

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s