Sparetips!

Jeg og Sambo skal spare penger, og derfor trenger jeg gode tips til hvordan man kan spare en god del.. Kan jo litt fra før, men vil gjerne lære mer!! Jeg skal notere ned mine beste spareråd, også kan jeg håpe på at dere kan komme med flere?

sparegris

Kilde på bildet; Google

  • Vask mye og kun når maskinen er full! ikke vask når du har bare litt å vaske, samle heller opp, og vaske sjeldnere. noen vaskemaskiner har økonomiinnstilling, har du små vask, trykk inn denne! mindre vann, og mindre utgifter på strømregningen.
  • Tørkestativ ute!! Invester eller skaff et tørkestativ/tørkesnor ute!! Det er ikke uten grunn at husmødre før brukte de, de får tøyet hvitere, og det lukter kjempegodt av tøy som har hengt ute 🙂 Tørketromler er strømtyver, og gir deg en real uppercut om du ikke er gnuen på bruken av den (hvertfall i vår, sommer og høstmånedene )
  • Vær gjerrig!! Du trenger ikke f.eks fire vaskemidler til badet, åtte til klesvask, tre til kjøkkenbenken osv. Vær streng, og Google litt, da finner du billige og mer naturlige varianter du kan bruke i stedet!! mitt skap med vaskemidler er altfor fullt, og jeg hater det.. bruk opp det du har, og når det er tomt, vær kreativ! mange produkter kan brukes flere steder. Er allt oppbrukt, lag eget selv!! F.eks: balsam og sjampo funker fjell til ullvask, du trenger ikke milo 😛
  • lag ukesmeny, og spis deg ut av fryseren. Vet at det finnes kresne der ute, men med litt kreativitet og optimisme, kan du lure både grønnsaker og fisk, inn i en pizzarett.. Bruk opp det som ligger i fryseren, og da er det smart å bruke litt tid på å skrive opp alt som er i fryseren.. stryk ut det som er brukt, og fryser/lommebok vil takke deg!
  • Av-ise fryseren!! en fryser med masse is, gjør at fryseren ikke er effektiv.. dette koster penger på strømregningen, pluss at om pakningen rundt ikke kan lukkes helt, må du kaste maten, og det må jo da kjøpes inn på nytt.. dumt!! Det tar ikke lang tid å gjøre, om du holder det ved like, og da er det en overkommelig aktivitet 🙂
  • Kjøp brukt! I stedet for å kjøpe alt splitternytt, ta en titt på finn.no, eller andre salgssider. der kan du også legge inn det du ikke trenger, og kan tjene inn noen ekstra kroner på det 🙂 klær, leker, møbler, pynt, filmer.. det er mye du faktisk kan få nytt, eller nesten ubrukt.. Du kan også personalisere møbler med en slikk maling, og litt overskuddsenergi 🙂 Det er utrolig hva man får til med det man har av maling/spray, og litt fantasi/øvelse!
  • Selg hobbyen din! Lager du noe? selg det! synger du? syng for andre på bryllup/dåp/bursdag.. Baker du? Bak for andre! Elsker du å shoppe? lei ut tjenestene dine!! Tenk muligheter, ikke umuligheter!! Sett deg ned og skriv opp hva du kan, og selg deg selv og din tjeneste (og nei, mener ikke å prostituere seg her, hallo? )
  • Bruk Rabatter for alt det er verdt! Bestem deg for at om du skal ha noe, skal det være rabattert! Har du Trumf, Lo favør, obos, coopmedlemskap, jobbprosenter, klippekort, eller gavekort som er ubrukt? Sjekk det opp, her kan man spare mye!
  • Lag selv! Bak brød, lag mat og lær deg håndarbeid! Mange ting blir mye billigere om man gjør det selv. Om man lager mat fra bunnen. og i store mengder, så kan du fryse ned, og ha ferdig mat klar. bak brød, kaker og lignende når du har tid, og sleng det i fryseren. greit å ha, og etter hvert vil du også bli mer erfaren, og du kan utvide repertoaret til mer avansert kokkelering!
  • Bytt til sparedusj, sparepærer, og skru ned varmen. Det trenger ikke å være 25 grader inne, til en hver tid! lukk dørene hjemme, da varmes rommene fortere opp. Mange panelovner kan stilles på natt og dagtemperatur, og dette er smarte saker 🙂 Bruk ullsokker inne, se om tante Guris strikkede kofter er der, ingen behøver å se deg med det på hjemme? 😉
  • Inviter venner på middag! Hvis de tar med salat, står du for gryteretten. Mennesker har blitt mye mer asosiale etter at man ble mer koblet på sosiale medier, og man møtes sjeldnere. Ironisk og unødvendig 🙂 Send en melding til noen du ikke har sett på lenge, og inviter på middag. sosialt, og en gjerrigknark verdig!
  • Ha vorspiel hjemme! Be gjestene ta med egne drikkevarer, og kos dere sammen før festen/fotballen/byturen. Du får som regel overskuddsdrikken (nei, ikke bunnslammet i glassene), og panten tar man jo ikke med ut.. kanskje tar noen andre med snacks? Det er lov å være mer sosial enn man er nå 🙂

Noe jeg har glemt? Kom med det da vel, jeg legger det inn her etter hvert 🙂

Heidi

Én kommentar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s