Til deg som saboterer samvær!

Til deg som saboterer samvær!

Den siste tiden så har jeg snakka med flere fedre som dessverre blir motarbeidet når det kommer til samvær med sine barn! Mødre som saboterer pga egen konflikt med far, dårlig kommunikasjon å liten evne til å forstå den andre part. Jeg blir så sint å lei meg på barnas vegne, skjønner dere ikke at det går utover barna at dere ikke klarer å samarbeide?
En venn av meg fortalte at han fikk ikke treffe barnet sitt pga han ikke klarte å hente barnet til samvær, denne pappaen hadde ikke bil på det tidspunktet å lurte da på om mor kunne hjelpe han en periode (,buss ble vanskelig). Dette ville ikke mor godta, for det var fars ansvar å følge avtalen, om han ikke henta barnet ble det 0 samvær! Hvorfor?! Hvorfor kunne ikke du som mor bare kjørt barnet ditt til samvær? Hva med å bare svelge noen kameler? Hvorfor er det så vanskelig? Jo, fordi enkelte hater barnefar å ønsker bare å stikke kjepper i hjulene for han! Men det dere ikke ser er at det er barnet som må lide! Pga dere ikke samarbeider.

communication-skills

Bildet sin kilde; Google

Samme greia er det med en annen far jeg kjenner, der mor forlanger at far skal kjøpe alt av utstyr til barnet og ha hjemme hos seg. Denne mammaen vet veldig godt at far ikke har jobb og mottar hjelp fra sosialen. Han klarer ikke engang og betale bidrag pga 0 inntekt. Dette er jo mor veldig sint for, men hallo, hvorfor ikke bare støtte og hjelpe denne pappaen litt da? Er det så vanskelig for deg å sende med barnet klær for helgen? Far sender jo hjem igjen det barnet fikk med seg til samvær.Hvorfor klarer ikke du å samarbeide å heller hjelpe for en periode, istedenfor å nekte samvær pga han ikke klarer å følge krava dine med utstyr hjemme nå. Attpåtil sladrer du på han til Nav pga han mottok ekstra penger engang pga han hjalp noen venner med flytting. De pengene skulle han bruke på samvær ilag med barnet sitt, men du sa fra til nav i håp om at han fikk mindre utbetalt i sosial hjelp, for du unner ikke han noe ekstra pga du ikke får bidrag med han! Det du ikke skjønner er at litt ekstra faktisk hadde vært til gangs for deres fellles barn, da kunne han kanskje tatt med barnet på kino eller funnet på noe med barnet utenfor hjemmet? Nei det tenkte ikke du på, den eneste som skal ha vinning er deg.
Jeg blir så fortvilt på mange fedres vegne og ikke minst barna! Kan ikke far eller mor bare svelge noen kameler en gang i blant?Dette er jo ofte bare fille ting, er det virkelig noe å lage styr for? Disse fedrene her er kjempe flinke med barna sine, stiller opp på alt, Er dette virkelig grunn nok til å holde igjen samvær? Jeg som skriver dette vet at her ligger det ingenting mere bak en at det er stor konflikt mellom foreldrene, sjalusi, ingen gidder å lytte til den andre, ingen respekt, forståelse eller empati. Her er det psykisk terror. Det er om å gjøre å straffe den andre parten. I denne sammenheng er det da far som er det svake ledd, pga mor har hovedomsorgen, å kan holde på som hun vil. Disse mødrene ser ikke barnet og at det skader barnet å bli holdt borte fra far pga dem ikke klarer å samarbeide!

Skjerp dere da! Vær så snill å hjelp hverandre, skader det å prøve? Barnet har like stor rett på å treffe far som mor. Hjelp heller far i en vanskelig periode, ikke spark når han ligger nede! Så hjelper han deg når det er du som trenger det. Man må gi og ta for at ting skal fungere, sammarbeid er nøkkelen.

Jeg leste en gammel artikkel fra nettavisen der det sto: «Foreldre som er konfliktdrivende bør miste omsorgen for barna, mener Foreningen 2 Foreldre. – En langvarig konflikt mellom foreldrene er skadelig for barn, påpeker foreningen. Det bør bli mye lettere å miste omsorgen for sine barn hvis man ikke greier å ivareta barnas forhold til den andre forelderen på en god måte, sier Erik Mørch, leder i Foreningen 2 Foreldre Oslo og Akershus, til Nettavisen…»Jeg er igrunn enig, for det er omsorgssvikt å nekte fedre samvær pga filleting, ting som lett hadde kunne blitt ordnes opp i…

Det er desverre mange triste historier der ute, men jeg støtter dere mødre og fedre som stopper samvær der det er grunnlag for det! Det skal sies. Å jeg tenner et lys for alle dere der ute som blir fratatt samvær for filleting, der det ikke burde vært stoppa! Ikke gi dere, vær sterke ❤️

Klem fra ei mor som ser forbedringspotensial i egen omgangskrets

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s