Han var jo snill isted…

sadface2.png

Jeg legger meg i senga igjen, kjenner maurene løper i kroppen. Jeg hørte det klirret i en glassflaske etter leggetid, og snart begynner countrymusikken, og de høye stemmene. Jeg hadde et lite håp om at de ikke ble rare i natt, for dagen hadde vært så fin. Snøen hadde falt, de hadde lekt ute, og mamma og kjæresten hennes hadde tullet og sett på TV med oss. Alt hadde vært rolig, men samtidig ikke. Det lå liksom en uro i huset, en dirrende uro. Jeg sovner litt, men våkner midt på natten av at lillebror kommer redd og gråtende inn på rommet. Han krabber opp og inn i den nå så altfor vante plassen i senga, mens han klamrer seg til meg og bamsen. Han gråter, og jeg bysser han i ro. Stemmene blir sintere, hun hører det kjeftes høyere nå, og noe veltes og knuser. Redselen hugger i, som en glødende sten magen, og jeg vet hva som vil vente meg. Jeg hører mamma gråter, hører mer diskusjoner, og vet jeg må ut og titte i trappa. Bare sånn for sikkerhets skyld.. mamma er rar nå, sånn pleier hun ikke å være, men de onde og sinte øynene er der. Jeg ser kjæresten hennes reiser seg opp, og begynner å kjefte. Mamma reiser seg opp, og kjefter tilbake. Hånden hans farer ut, og lyden av hånd mot ansikt, er ekkel, platt, hard. Hun skriker til, og slår tilbake, og jeg forstår ingenting. Han var jo så snill istad! Jeg hører lillebror gråter, og jeg går inn til han. Ber til Gud om at de skal sovne, at alt skal gå over, at det skal bli stille! Jeg begynner å gråte, redselen er for sterk. Værsåsnill mamma, ikke kom opp! Mamma beveger seg nede hører jeg, og hun nærmer seg! Nei, nei, ikke kom hit mamma, dette er så ekkelt! Jeg er så redd for deg nå mamma! Mamma går opp trappa, kommer inn på rommet. Jeg og lillebror hylgriner, skriker av redsel, og ser kjæresten hennes tar tak i en lampe, som knuser på gulvet. De slåss på rommet mitt, blodet hennes spruter opp mot de lyserosa veggene mine, og alt går i sakte film. Mamma skriker, vi skriker, og jeg ber Gud om hjelp. Gud, hvor er du nå, nå når jeg trenger deg?

 

Asfaltrose

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s