Barndommens brune og grønne flasker…

Under Psoudonymet Asfaltrose vil en modig dame fortelle om barndommen sin med alkohol, vold og usikkerhet. Her er første artikkel i serien av barndomsminner;

 

Jeg krøller meg sammen under dyna, legger meg inntil lillebror, og roer han ned. «Det blir snart rolig, det vil bli over snart, de drar snart..» han gråter stille, og klamrer seg fast i meg… Countrymusikken pulserer og bølger i leiligheten, og jeg hører lydene av voksne stemmer som feststemt synger med. Det er fredag, mamma har besøk, og de grønne og brune store flaskene er på bordet. De onde øynene hennes er der igjen, og jeg er redd.. Jeg er 9 år, lillebror er 7, og selv om det ble bedre etter at pappa dro, er det skumle dager her igjen.. Pulsen dundrer, magen er redd, og jeg må tisse, men tør ikke gå ut av rommet… Hva hvis mennene går opp og ser meg? Hva hvis mamma kommer opp og ser meg? Mamma er den snilleste når flaskene er borte, hun har snille øyne, og myke klemmer da. Lukter godt, føles godt, og er stor og trygg da.. men nå er de slemme øynene der, og hun snakker rart.. Da er de slemme mennene der igjen, de som kjøper godteri til oss, som hjelper mamma, og prater høyt.. De fleste mennene er snille, men noen av de er slemme mot mamma. De slår henne, er sint, og skremmer oss. Jeg må passe på lillebror nå så han sovner og jeg kan rydde og dra teppet over mamma.. Lillebror er rolig nå, og jeg kjenner at den lille kroppen hans ligger så tett inntil min som det går. Han vil ikke slippe meg, så jeg må nok vente litt til, før jeg kan sjekke om mamma har det bra. Jeg må rydde når mamma har sovnet i sofaen, for ellers henter barnevernet oss og det er jeg redd for. Om vi blir hentet av dem, blir mamma lei seg og kan dø. Det er jeg sikker på.

Én kommentar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s