Ukas BUZZ; Endobloggen

En gang imellom kommer vi over ting vi ønsker å tipse dere lesere om. Denne uka er det snapen Endobloggen, som tilhører bloggen endometrioseipraksis.blogg.no

Vi har tatt en prat med Elin Aase som står bak bloggen og snapen som handler om kvinnesykdommen endometriose.

 

Hvor kom ideen fra?

Ideen kom etter pilotfrue gikk ut å sa at endometriose blir diagnostisert ved ultralyd, og det er feil. For å få sikker diagnose må du faktisk ha kikhull. Skal man stole på ultralyd så har ikke jeg heller endo, men på kikhull kunne de diagnostisere meg med endometriose. Endo vises KUN på ultralyd hvis du har cyster, altså endocyster/sjokoladecyster.

Og alle mine ultralyder er fine, men jeg har endometriose fordi om, og nå sitter jeg her da med begge eggstokker sammenvokst med bakre bukvegg (bak mot ryggen), sammenvokst mellom livmor og endetarm, hele bukhinna mi er infisert, endometriosen har vokst opp til høyre nyre, og mer, så en skal ikke stole på en ultralyd.

Så i forbannelsen over hva slags info pilotfrue hadde fått og spredde så starta jeg en blogg. For det finnes lite ordentlig informasjon om endometriose.

 

Hvem styrer bloggen?

Jeg er admin på endometriose/adenomyose selvhjelpsgruppa og spurte medlemmene om de ville være med på dette. Så vi er nå 50 stykker som har hver vår uke på bloggen. Der deler vi våre erfaringer med endo, helsevesen, vår historie og hvordan hverdagen med endo er.

 

Dere har snap, hva heter snapen?

Vi opprettet også en snap, som vi har 1 dag hver som heter endobloggen. Snapen rulleres mellom alle medlemmene som vil være med og det er samme info der, samt at folk kan stille spørsmål.

Målet med dette er at folk skal få se hvordan det virkelig er, og at det ikke bare er «menssmerter» men at det har stor innvirkning på livene våre. Behandlingen for dette i Norge er alt for dårlig.

 

For mer informasjon om endometriose og hvordan det er å leve med endo følg endobloggen på snapp og endometrioseipraksis.blogg.no.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s